Читај ми!

Др Слободан Марковић председник Управног одбора РТС-а

Професор универзитета др Слободан Марковић изабран за председника Управног одбора РТС-а, а социолог Милан Николић за заменика председника.

Управни одбор РДУ Радио-телевизије Србије је на данашњој, конституивној седници за председника изабрао професора Слободана Марковића, а за заменика председника социолога Милана Николића.

У неформалном делу седнице представљен је менаџмент куће, а чланови Управног одбора упознати су са текућим пословима и проблемима с којима се суочава Јавни сервис Србије.

Савет Републичке радиодифузне агенције је на седници 18. априла 2011. године, после спроведеног поступка тајног гласања, именовао нове чланове Управног одбора Радиодифузне установе Србије.

Чланови Управог одбора, поред Слободана Марковића и Милана Николића, су и мр Ђорђе Возаревић (новинар), Милица Кубуровић (новинар), др Предраг Марковић (историчар), мр Зоран Поповић (професор Универзитета), академик Војислав Становчић (професор Универзитета у пензији), Душан Стокановић (економиста) и др Жарко Требјешанин (професор Универзитета).

Биографије 

Слободан Марковић дипломирао је историју на Филозофском факултету у Београду. Магистрирао је на Универзитету у Кембриџу, у Великој Британији, а докторирао на Факултету политичких наука у Београду.

Ванредни професор Факултета политичких наука, на одељењу за новинарство и комуникологију, постао је у фебруару 2010. године.

Радио је као доцент на предмету "Политичка антропологија" и као хонорарни одговорни уредник у Заводу за уџбенике.

Професор Марковић је био и виши научни сарадник на Институту за европске студије, секретар за културу амбасаде СРЈ у Атини и истраживач-сарадник Балканолошког института САНУ. Овде можете погледати опширнију биографију 

 

Милан Николић дипломирао је социологију на Филозофском факултету у Београду, а постдипломске студије завршио је на Универзитету у Бостону. Поред тога, био је на усавршавању на универзитетима Харвард и Ем-Ај-Ти (MIT).

Радио је као истраживач у бројним социолошким истраживањима и писао бројне стручне текстове у научним часописима, а потом је био запослен као социолог села у Институту за економику пољопривреде.

Основао је Центар за проучавање алтернатива (ЦПА) и постао његов директор. Од оснивања до данас, ЦПА је на пројектима запошљавао више од стотину наших најбољих експерата различитих профила. Овде можете погледати опширнију биографију 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару