Одржана промоција књиге „Много више од игре“

Књига „Много више од игре" РТС Издаваштва и Фондације „Слободан Стојановић" о култној серији „Више од игре" представљена је у Галерији РТС и уз инсерте и препознатљиву музику присутне „вратила" у Градину, предратно време и фудбалске, политичке и варошке догађаје које нам је пре 40 година тако сликовито дочарао сценариста Слободан Стојановић.

 Фото: Н.Ристић, РТС 

Да доживљај тог времена и рада Слободана Стојановића буде на промоцији потпунији допринели су актери серије, редитељ Здравко Шотра, глумци Љиљана Драгутиновић и Петар Божовић, монтажер Петар Аранђеловић и аутор музике Војкан Борисављевић.

Присећајући се догађаја са снимања глумица Љиљана Драгутиновић која је играла Милицу бабицу присетила се свог дебија пред камером - да на корзоу заљубљено гледа у штампарског радника и фудбалера Данила (Петар Божовић). Редитељ Шотра говорећи о раду и дружењу са сценаристом Стојановићем истиче да је „добио текст какав се добија једном у каријери" и даље се чудећи испричао је како су га прозвали јер је у серији помоћни, физички радник и статиста био тадшњи дисидент и један од вођа студентских демонстрација Владимир Мијановић, а Петар Божовић између осталог није заборавио један ручак током снимања и како га је Шотра понудио да поделе „следовање" из тањира.

О историјском и медијском контексту серије говорили су драматург Димитрије Војнов, уредник РТС Издаваштва Драган Инђић и приређивач књиге драматург Драгана Бошковић.

 Шта се све још збивало иза камера и током снимања серије можете прочитати у књизи „Много више од игре" и сазнати шта је било са Градинарима 15 година касније - у две епизоде наставка серије које је написао сценариста Слободан Стојановић. А у Градини никада није досадно...

РТС Издаваштво објавило је и дела Слободана Стојановића: „Нешто лепо" и „Лав у Београду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару