Читај ми!

Награда РТС Издаваштву за „Српски на српском" 1,2 и 3

Шести Фестивал хуманистике, културе и уметности ФЕСК - Пази шта читаш

Награда у категорији „књига која доприноси иновативно-образовној пракси" додељена је РТС Изадаваштву за три књиге „Српски на српском" ауторке Мирјане Блажић на шестом Фестивалу хуманистике, културе и уметности ФЕСК - Пази шта читаш.

У равноправној конкуренцији нашли су се професионални издавачи, институти, библиотеке, музеји, друштвене организације. На отварању Фестивала у Библиотеци града Београда говорили су директорка Библиотеке Јасмина Нинков, председник жирија за доделу награда Проф. др Александар Јерков и организаторка фестивала Зорица Стабловић Булајић.

Жири у саставу Проф. др Александар Јерков, председник жирија, Проф. др Петар Пијановић, др Предраг Шарчевић и Проф. др Зоран Блажина, доделио је следеће награде:

НАГРАДА ЗА НАУЧНИ ДОПРИНОС: Академска књига из Новог Сада - за књигу за књигу „Преображај света: Глобална историја 19. века" аутора Јиргена Остелхамела и ИК Архипелаг - за књигу „Историја Јадрана" аутора Еђидија Иветића.

НАГРАДА ЗА ИНОВАТИВНО-ОБРАЗОВНИ ДОПРИНОС: Службени гласник - за књигу „Учење у образовном контексту" ауторке Ане Пешикан и РТС Издаваштво - за комплет од три књиге „Српски на српском" ауторке Мирјане Блажић.

НАГРАДА ЗА ВРЕДНО РЕПРИНТ ИЗДАЊЕ: Службени гласник - за књигу „Србија - Земља и народ у средњем веку" Константина Јиречека.

НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТ ИЗДАЊА И ПРИСТУП ИЗДАВАШТВУ: Библиотека града Београда - за едицију „ФЕСТ-ових 50": „Завештање од четири слова" ауторке Уне Чолић Банзић, „Небојша Ђукелић" приредила Маја Медић и „Динко Туцаковић" аутора Милана Никодијевића.

Фестивал се одржава у Библиотеци града Београда и у Шопинг центру Рајићева, где се могу купити издања по сниженим ценама.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво