О култури говора и језика

У емисијама „Време радозналости", сваког уторка, од августа 1993. до јула/августа 1994. године, емитовани су прилози ои области културе говора и језика.

Познати лингвиста - фонетичар, оснивач и директор Института за експерименталну фонетику и патологију говора, професор Ђорђе Костић, уз сарадњу и договор са новинарком Првог програма Радио Београда, Елизабетом Кужник-Арсеновић, говорио је своја запажања и примедбе о актуелном језичком тренутку код нас и у свету. На посебно одобравање публике, наишла је серија прилога о свакодневним аспектима језика и говора, као што су говор професија, телефонски разговори, говор на отвореном и затвореном, билингвизам...

Саиздавач: Институт за експерименталну фонетику и патологију говора "Ђорђе Костић"

Едиција „Опредмећени звук" ● Библиотека „Књига есеја" ● Прво издање - 2016 ● Ф - 13 x 20 цм ● С - 188 ● брош повез ● ћирилица ● ISBN 978-86-6195-108-4

Више информација:

Одломак

О аутору

Садржај

Књигу потражите у продавници ПГП-а на Зеленом венцу, Југ Богданова 2, или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи