Међународно комуницирање у информационом друштву

Ова студија „омогућава разумијевање садашњег међународног и глобалног комуницирања" (проф,.др Александра Богданић") и представља „убедљиви, научно засновани покушај да се међународно комуницирање изнова критички преиспита и сучели са изазовима нових информационо-комуникационих технологија" (проф. др Дивна Вуксановић).

Полазећи од хипотезе да је међународно комуницирање под утицајем глобализацијских процеса и савремених информационо-комуникационих технологија доживело трансформацију у нови облик, односно у глобално комуницирање, аутори нам нуде генезу овог феномена од настанка до данашњих (пост)модерних времена.

Они прво разматрају историјски развој и и импликације међународног комуницирања, као и методе и медије помоћу којих се оно развијало, а потом анализирају технике, услове и актере савременог међународног комуницирања, као и његов нормативни оквир.

Осврћући се на просторну и временску димензију овог облика комуникационе праксе, враћајући се неколико деценија уназад, аутори нас подсећају на време борбе за нови комуникациони и информациони поредак, пресипитујући феномене као што су културни империјализами међународна пропаганда, а све кроз призму јасно дефинисаних норми међународног комуницириања.

Књига „Међународно комуницирање у информационом друштву" свакако може бити предмет пажње, не само стручне јавности која се интересује за развој савремених облика комуникационе праксе, него и шире публике која жели да разуме како се друштво мења под утицајем нових информационо-комуникационих технологија.

Библиотека „Мултимедија" ● Прво издање - 2015 ● Ф - 15,8 x 23,5 цм ● С - 197 ● илустровано ● латиница ● ISBN 978-86-7102-480-8

Саиздавач: Клио

Више информација:

Садржај

Одломак

Књигу потражите у продавници ПГП-а на Зеленом венцу, Југ Богданова 2, или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи