Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у септембру 2017.године

Први програм РТС-а је и у септембру најгледанији телевизијски програм са рејтингом 4,3% и уделом у гледаности од 22%. Свих дана је РТС1 имао највише вредности дневног рејтинга и удела у гледаности.

Уз РТС1 је било преко 3,3 милиона гледалаца дневно.
Просечно време које су становици проводили уз телевизију у септембру је 4 сата и 39 минута, а највише су се задржавали уз РТС1, 61 минут дневно.

ТВ програм РТС-а је и најразноврснији, свих 13 врста програма су били заступљени и на Првом и на Другом програму РТС-а. На Првом програму су највише били заступљени информативни ( 34,5%) и серијски програм (22,9%), а на Другом спортски (18,4%) и информативни (15,4%).

На листи педесет најгледанијих емисија у септембру, 39 су емисије РТС-а.
Најгледанија емисија је пренос кошаркашке утакмице Европског првенства: Србија-Словенија, емитована на Првом програму РТС-а 17.септембра са почетком у 20.22 сата. Остварени рејтинг емисије је 27,9%, што је преко 1,9 милиона гледалаца просечно по минуту.

На програмима РТС-а су се највише гледале спортске емисије, преноси кошаркашких утакмица Европског првенства: поред Словенија-Србија, Русија-Србија, Италија-Србија, Србија- Турска, Србија- Мађарска, В.Британија-Србија, Белгија-Србија, Србија-Летонија, Хрватска-Русија, као и емисије о додели медаља и из студија о одржаваним кошаркашким утакмицама и пренос дочека кошаркашке репрезентације Србије, затим фудбал квалификације за СП 2018: Р.Ирска-Србија, Србија-Молдавија и емисија из студија, преноси фудбалских утакмица Лига Европе: Ц.Звезда-Б.Борисов, Келн-Ц.Звезда, Партизан-Динамо Кијев, одбојка ЕП 2017: Србија-Турска, Србија-Белгија, фудбал УЕФА ЛШ: ПСЗ-Бајерн Минхен и емисија из студија.
Гледане су биле и информативне емисије: Дневник 2, Обраћање Председника Србије А.Вучића, Дневник у 23, Упитник, Око и Око магазин, Београдска хроника, Разговори са Путином, Јутарњи дневник РТС-а, али и домаће игране серије: Село гори, а баба се чешља, Сумњива лица и Козје уши и забавне емисије: квизови Слагалица и Потера и С Тамаром у акцији.

Извор података: НИЛСЕН ( Nielsen Audience Measurement ) 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару