Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у августу 2016.

И ових летњих дана, Први програм задржава лидерску позицију и према рејтингу од 3,5%, уделу у гледаности од 18,6% и укупном аудиторијуму од 44,6%. У августу је од 31 дан, Први програм био најгледанији 23 дана, а Други програм један дан.

Први програм РТС-а, поред тога што има најразноврснију програмску понуду и највећу гледаност на нивоу целокупне популације, најпривлачнији је ТВ програм у Србији у скоро свим категоријама становништва. Најгледанији је како у популацији оних од 18 до 49 година, тако и оних са 50 и више година, међу Београђанима, Војвођанима, али и онима из Централне Србије, у градовима и селима и у свим образовним структурама.

Свакодневно је уз Први програм РТС-а било 3 милиона грађана Србије.

Први програм РТС-а је у августу имао најгледанији спортски програм, информативни,забавни, филмски, школско-образовни и дечји програм, као и емисије из културе и уметности, верске и емисије о религији.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у августу, 37 су емисије Првог програма РТС-а, а 7 су емисије Другог програма. Прва на листи најгледанијих је финале у кошарци Србија- САД, емитована 21. августа у 20.35. Преко 2,6 милиона грађана Србије је пратило ту утакмицу.

Поред спортских такмичења и емисија посвећених ЛОИ , на ранг листи најгледанијих су и вечерњи дневници РТС-а у 19.30 и 23.00 сата, квиз Слагалица, играна серија Стижу долари, Лото, емисија Ово је Србија, Културни дневник, документарна емисија У мојим патикама, Вести РТС-а и филм Чувар.

У аудиторијуму Првог програма РТС-а све је више младих. Они су поред спортских дешавања радо гледали и игране серије, филмове, забавне емисије, али и друге садржаје.

Други програм РТС-а је у августу на трећем месту по гледаности, што је најбољи резултат у последњих осам година. Иначе, овај програм окупља све више деце и младих и посебно високо образоване гледаоце. Од почетка године све је више гледалаца уз дечји програм, Другог програма РТС-а, али и уз филмове и спортски програм.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару