Јавни медијски сервис Србије у првих десет месеци 2015. најгледанији и најразноврснији телевизијски програм

Најгледанија емисија у првих десет месеци 2015.године је пренос фудбалске утакмице Албанија–Србија емитована на Првом програму РТС-а, 8.октобра 2015. ( рејтинг емисије је 23,9%, са 1.635.549 гледалаца и шером 52,1% ). Друга на ранг листи најгледанијих емисија је полуфинална утакмица: Кошарка-ЕП 2015: Србија-Литванија, са оствареним ретингом 21,1% ( 1.442.800 гледалаца) и уделом у гледаности 52,1%.

У првих десет месеци 2015. Први програм РТС-а је 244 данa био најгледанији ТВ програм у Србији, ТВ Пинк 57 и ТВ Хепи три дана.

Први програм РТС-а је  у првих десет месеци 2015. најгледанији ТВ програм са оствареним рејтингом од 4 одсто. На другој позицији је ТВ Пинк (3,4%), а на трећој ТВ Прва (2,3%). Следе ТВ Хепи (2,1%), ТВ Б92 (1,6%) и  Други програм РТС-а (0,5%).

Позиција програма с националном покривеношћу је иста и према уделу у гледаности (шеру) и трајању контакта с програмом.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у 2015. четрдесет су емисије  РТС-а, шест ТВ Пинка, три ТВ Прве и једна ТВ Хепи.

Прва на ранг листи је фудбал - квалификације за ЕП Албанија-Србија, а друга је полуфинална утакмица: Кошарка-ЕП 2015: Србија-Литванија. Поред преноса спортских такичења у фудбалу, кошарци, ватерполу и тенису, које су грађани Србије са великим интересовањем пратили на Првом програму РТС-а, на ранг листи најгледанијих су и емисије других жанрова: забавне (квиз Слагалица), информативне (Дневник у 19.30, Дневник 1, Да можда не), домаће игране серије (Мој рођак са села, Комшије, На путу за Монтевидео, Јагодићи-опроштајни концерт, Монтевидео-видимо се, Чизмаши, Бранио сам младу Босну, Монтевидео-бог те видео), документарне (Сасвим природно) и домаћи филмови (Зона Замфирова, Лајање на звезде ).

Медијски јавни сервис Србије наставља са емитовањем садржајно најразноврснијег телевизијског програма намењеног свим групама становништва Србије. Својом понудом успева да постигне најбоље резлтате по свим параметрима (продукцијским и гледаности).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару