Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у јуну 2015.

Први програм РТС-а је у јуну најгледанији телевизијски програм у Србији, као и свих претходних месеци ове године. Достигао је рејтинг од 3,3% , а удео у гледаности од 16,8 одсто.

У јуну је Први програм РТС-а имао највише дневне вредности рејтинга и удела у гледаности двадесет дана.

Уз телевизијски програм грађани Србије су у просеку дневно проводили 279 минута (4 сата и 39 минута). Највише је гледан Први програм РТС-а, просечно 47 минута дневно.

Свих тринаест врста емисија емитовано је само на Првом и Другом програму РТС-а.

У јуну је Први програм РТС-а имао највећу гледаност девет програмских врста (информативне, образовне, дечје, игране серијске, филмске, спортске, комерцијалне, верске и емисије из културе).

Најзаступљенији програмски жанрови на Првом програму РТС-а су били информативни, филмски и серијски програм, а са спортским програмом је остварио највећи рејтинг.

На листи педесет најгледанијих емисија у јуну 2015.године, највише је емисија Првог програма РТС-а, ( 21 ). Најгледанија емисија у претходном месецу је пренос доделе пехара светским првацима у фудбалу репрезентацији Србије до 20 година одржаном у Новом Зеланду, емитована на Првом програму РТС-а, 20. јуна у 9.39, са преко 1,3 милиона гледалаца просечно по минуту ( рејтинг 19,6% ).

Позиционираност ТВ програма с националном покривеношћу у јуну 2015.

Најгледанија информативна емисија у јуну је Дневник у 19.30 (РТС 1); документарна - Квадратура круга (РТС1); емисија из културе - ТВ забавник (РТС1); верска - Верски мозаик Србије (РТС 2); из науке и о популарној науци - Живети с торбарима (Хепи); образовна - Словарица (РТС 1); дечја - Цртана серија: Кунг фу панда (Б 92); играна серија - Село гори а баба се чешља (РТС 1); забавна - Парови-финале (Хепи); филм - Правила службе (РТС 1); спортска - Фудбал -Н.Зеланд 2015: Додела пехара (РТС 1); музичка - Звезде гранда 2.део (Прва) и комерцијална- ТВ Продаја- Магазин Ин (Пинк).

Најгледаније емисије ( дуже од десет минута ) према врстама програма у јуну 2015.

Извор података: Nielsen Audience Measurement 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару