Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у мају 2015.

Најгледанији телевизијски програм у мају је Први програм РТС-а, као и свих претходних месеци ове године. Достигао је рејтинг од 3,4% , а удео у гледаности 17,1 одсто.

У мају је Први програм РТС-а имао највише дневне вредности рејтинга и удела у гледаности  двадесет седам дана.

Грађани Србије су током дана проводили уз телевизијски програм у просеку  282 минута   ( 4 сати и 42 минута ). Највише су гледали Први програм РТС-а, просечно 48 минута дневно.

Свих тринаест врста емисија емитовано је само на Првом и Другом програму РТС-а. Први програм РТС-а је имао највећу гледаност девет програмских врста ( информативне, образовне, дечје, игране серијске, филмске, спортске, комерцијалне, верске и емисије из културе ).  Забавне емисије су у мају имале исту гледаност на Првом програму РТС-а и на  ТВ Пинку.

Од педесет најгледанијих емисија у мају 2015.године, осамнаест је приказано на Првом програму РТС-а. Најгледанија емисија у претходном месецу је пренос финалне вечери Еуросонга, емитована на Првом програму РТС-а, 23.маја у 20.59, коју је гледало преко милион гледалаца просечно по минуту ( рејтинг 14,7% ).

Најгледанија информативна емисија у мају је  Дневник  у 19.30  (РТС 1); документарна - Сасвим природно (РТС1); емисија из културе - ТВ забавник (РТС1); верска - Верски календар (РТС 2); из науке и о популарној науци - Балу (Хепи); образовна - Време је за бебе (РТС 1); дечја - Цртана серија: Сунђер боб коцкалоне (Б 92); играна серија - Дила (Пинк); забавна - Еуросонг-финале (РТС 1); филм - Обележен за смрт (РТС 1); спортска - УЕФА ЛШ -1/2 финала:Реал Мадрид-Јувентус (РТС 1); музичка - Звезде гранда (Прва)  и комерцијална-  ТВ Продаја- Магазин Ин (Пинк).

Извор података: Nielsen Audience Measurement

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару