Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у априлу 2015.

Први програм РТС-а је најгледанији телевизијски програм и у априлу, као и у претходна три месеца ове године, са рејтингом од 3,9% и уделом у гледаности од 17,5 одсто. Највише дневне вредности рејтинга и удела у гледаности је имао двадесет пет дана.

Грађани Србије су у просеку гледали телевизију 320 минута дневно ( 5 сати и 20 минута ). Највише је током дана гледан Први програм РТС-а, просечно 56 минута.

Само на Првом и Другом програму РТС-а емитовано је свих тринаест програмских жанрова. Први програм РТС-а је имао највећу гледаност осам програмских врста         ( информативне, образовне, дечје, игране серијске, филмске, комерцијалне, верске и емисије из културе ), док је научни програм имао исту гледаност на Првом програму РТС-а и на ТВ Хепију.
 Од педесет најгледанијих емисија у априлу 2015.године, осамнаест су емитоване на Првом програму РТС-а . Најгледанија емисија је  пренос финала тениског меча из Мајамија између Новака Ђоковића и Енди Мареја, емитована  на Првом програму РТС-а  5.априла у 19.49, са оствареним рејтингом од 16,1% , што је скоро 1,1 милион гледалаца просечно по минуту.

Најгледанија информативна емисија у априлу је  Дневник  у 19.30  (РТС 1); документарна - Сасвим природно (РТС1); емисија из културе - Културни дневник (РТС1); верска - Цркве брвнаре у Србији (РТС 1); из науке и о популарној науци - Еду-визија (РТС 1); образовна - Ресторанчић залогајчић (РТС 1); дечја - Цртана серија: Сунђер боб коцкалоне (Б 92); играна серија - Породично благо (РТС1); забавна - Квиз: Слагалица  (РТС 1); филм - Војна академија 2 (РТС 1); спортска - Тенис мастерс Мајами (финале): Н.Ђоковић - Е.Мареј (РТС 1); музичка - Звезде гранда (ТВ Прва)  и комерцијална-  ТВ Продаја- Магазин Ин (ТВ Пинк).

 
Извор података  Nielsen Audience Measurement  

 

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару