Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у фебруару 2015.

Први програм РТС-а је у фебруару био најгледанији ТВ програм, са рејтингом 5,4%, и уделом у гледаности од 21,8 одсто. Позицију најгледаније телевизије у Србији Први програм РТС-а има непрекидно од марта претходне године.

У фебруару је Први програм РТС-а двадесет шест дана имао највише дневне вредности рејтинга и удела у гледаности.
Грађани Србије су током фебруара у просеку гледали телевизију 359 минута дневно (5 сати и 59 минута). Највише је током дана гледан Први програм РТС-а, просечно 78 минута дневно.

Свих тринаест програмских жанрова су емитовали само Први и Други програм РТС-а. У фебруару је Први програм РТС-а имао највећу гледаност десет програмских врста ( информативни, образовни, играни серијски, дечји, филмски, спортски, комерцијални, верски, програм из културе и научни програм ).

На листи педесет најгледанијих емисија у фебруару, 28 су емитоване на Првом програму РТС-а. Најгледанија емисија у овом месецу је квиз Слагалица, емитована на Првом програму РТС-а 15.2.2014.године са оствареним рејтингом од 19,5% (1.332.849 гледалаца просечно по минуту).

Позиционираност ТВ програма с националном покривеношћу у фебруару 2015. 

Најгледанија информативна емисија у фебруару је  Дневник  у 19.30  (РТС 1); документарна - Сасвим природно (РТС1); емисија из културе - ТВ Забавник (РТС1); верска - Верски мозаик Србије (РТС 1); из науке и о популарној науци - Боје у природи (РТС 1); образовна - Време је за бебе (РТС 1); дечја - Вук самотњак (РТС 1); играна серија - Мој рођак са села (РТС 1); забавна - Квиз: Слагалица  (РТС 1); спортска - Аустралиан опен (финале): Н.Ђоковић - А.Мареј (РТС 1); филм - Живе ране (ТВ Прва); музичка - Звезде гранда (ТВ Прва)  и комерцијална-  ТВ Продаја- Магазин Ин (ТВ Пинк).

Најгледаније емисије ( дуже од десет минута ) према врстама програма у фебруару 2015. 

Извор података Nielsen Audience Measurement  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару