Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у септембру 2014.

Први програм РТС-а је и у септембру, као и у протеклих седам месеци ове године, био најгледанији ТВ програм у Србији. Остварени месечни рејтинг Првог програма РТС-а је 4,3%, а удео у гледаности 22,7 одсто.

У септембру је Први програм РТС-а двадесет седам дана био најгледанији ТВ програм у Србији.

Грађани Србије су током септембра гледали телевизију у просеку 273 минута дневно.

Највише су током дана били уз Први програм РТС-а, 62 минута дневно.

Свих 13 програмских жанрова емитовали су само Први и Други програм РТС-а. Први програм РТС-а има највећу гледаност дванаест програмских врста ( информативни, образовни, документарни, програм из културе, играни серијски, забавни, дечји, спортски, филмски, комерцијални, верски и програм из науке ).

Најзаступљенији програмски жанрови на Првом програму РТС-а су били информативни, играни серијски и филмски програм, а најгледанији забавни, спортски и комерцијални програм.

Од педесет најгледанијих емисија у септембру, 30 је емитовано на Првом програму РТС-а. Најгледанија емисија у овом месецу је финална утакмица на Светском првенству у кошарци у Шпанији између Србије и САД, емитована 14. септембра 2014. године са оствареним рејтингом од 26% ( близу 1.800.000 гледалаца просечно по минуту).

Позиционираност ТВ програма с националном покривеношћу у септембру 2014.

Најгледанија информативна емисија је Дневник 2 (РТС 1), документарна - Сасвим природно (РТС1), емисија из културе - ТВ Забавник (РТС1), верска - Верски календар (РТС 2), емисија из науке и о популарној науци - Чудесно велико плаветнило (РТС 1), школскообразовна - Време је за бебе (РТС 1), дечја - Фазони и форе (РТС 1), играна серија - Срећни људи (РТС 1), забавна - Пинкове звезде (ТВ Пинк), спортска - Шпанија 2014- кошарка: Србија- САД (РТС 1), филм - Лед (РТС 1), музичка - Звезде Гранда (ТВ Прва) и комерцијална - ТВ продаја- Магазин ин (ТВ Пинк).

Најгледаније емисије (дуже од десет минута) према врстама програма у септембру 2014.

Извор података Nielsen Audience Measurement

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару