Јесен СКФ-а у Бечу

Српски културни форум из Беча наставља са својим активностима. У јесењем делу сезоне представиће богат програм: две представе, два концерта и једну промоцију књиге.

Након летње паузе Српски културни форум из Беча наставља са својим активностима. У плану су две представе, два концерта и једна промоција књиге.

Шеснаестог септембра 2011. навршава се тачно пет година постојања Српског културног форума. Тог дана биће изведена представа са Радом Ђуричин и Вјером Мујовић, глумицама Народног позоришта из Београда, "Човек човеку", са почетком у 19.30, у Michaelerplatz 3.

Представу чине приче великана српске књижевности Боре Станковића, Ива Андрића, Бранка Ћопића, Исидоре Секулић, Милована Данојлића и Моме Капора, а праћенe су музиком Боре Дугића. Улаз је бесплатан, а резервација места обавезна због ограничености капацитета. Након представе биће приређен и свечани котел, а сви који желе могу оставити и добротворни прилог који није обавезан (Freispende).

У октобру ће наступити позната џез певачица Матилда Леко, која ће за овај наступ модификовати програм и представити се у још неколико музичких праваца.

Почетком новембра ће гостовати Љубивоје Тадић, глумац Народног позоришта, са легендарном монодрамом „Чујте Срби и чувајте се себе", глумећи и казујући речи једног од највећих српских пријатеља др Арчибалда Рајса.

Крајем новембра ће гостовати најпознатији српски тамбураши који ће поред традиционалне српске музике изводити класичну, популарну и евергрин музику.

У плану је и промоција нове збирке песама Хермана Стјепана Стојановића, под насловом „Вазал времена".

Више информација о овим догађајима можете погледати на сајту http://www.skforum.at/

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи