Читај ми!

Инвестирајте у матици

Министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић позвао је српске пословне људе из Чикага да инвестирају и остварују профит у Србији и представио им могућности улагања у матици, при чему се највише пројеката односи на улагања у туризму и индустријску зону и инфраструктуру.

На састанку са српским бизнисменима у Чикагу министар је представио инвестициони каталог о могућностима улагања у Србији, наводећи да је Србија модерна држава која иде у корак са савременим инвестиционим токовима и настоји да обезбеди што стимулативније услове за стране улагаче.

"Инвеститори из дијаспоре могу дати велики допринос опоравку наше привреде и новом инвестиционом циклусу који жељно ишчекујемо, али смо свесни да је услов за то да се наш економски систем не разликује од оних у развијеном свету у коме сте навикли да послујете", истакао је Срећковић и позвао пословне људе из дијаспоре у Чикагу да инвестициони каталог понуде и својим иностраним партнерима.

У саопштењу Министарства вера и дијаспоре наводи се да је Срећковић рекао да Србија нуди све потребне информације, контакте у локалној самоуправи, при чему се највише пројеката односи на улагања у туризму и индустријску зону и инфраструктуру.

Каталог чини ДВД издање са понудом 193 конкретна пројекта из 68 општина у Србији, намењен инвеститорима, а посебно улагачима из дијаспоре. Поред ДВД издања "Могућности улагања у општине и градове Србије", министар Срећковић је пословне људе из Чикага упознао и са допуњеном брошуром под називом "Зашто улагати у Србији".

Министар Срећковић сутра завршава посету Чикагу у оквиру које је присуствовао "Србијади" - сабору у Манастиру Нова Грачаница код Чикага. Он се састао и са владикама српске Саборне православне цркве Светог Васкресења у Чикагу и посетио је српску двојезичну школу у Северној Америци - Академију Светог Саве у Чикагу, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи