Читај ми!

„Истина за све“

Фејсбук група „Истина за све“, коју је пре три дана основала српска дијаспора у Шведској, настала је као реакција на притисак радикалног дела босанских муслимана на шведску Телевизију СВТ због приказивања документарног филма "Сребреница: издани град".

Преко четири хиљаде Срба у Шведској покренуло је Фејсбук групу "Истина за све" која има за циљ да подржи слободу говора доведену у питање притисцима радикалног дела босанских муслимана на шведску Телевизију СВТ због приказивања документарног филма Сребреница: издани град.

Председник кошаркашког клуба "Бели орлови" из Стокхолма Горан Попов, који је покренуо ову Фејсбук страницу, рекао је да овим путем желе да окупе што већи број чланова, петнаест до двадесет хиљада, и да на тај начин изврше притисак на шведске институције и бошњачке политичаре у њима, попут Јасенка Селимовића, како би мењали слику о Србима.

"Желимо да пробијемо медијску блокаду. Желимо да организујемо наше привреднике, да правимо јак економски лоби, да направимо лоби Срба из Српске, Србије и Црне Горе, да улажемо у наше организације и спорт. Желимо бољу будућност за нас овде и за нашу децу", рекао је Попов.

Попов је истакао да "Бели орлови", који су освојили шведску прву лигу, имају доста људи и организација које их подржавају, међу којима је и Јеврејска организације Стокхолма.

Чланови "Орлова", највеће организације у српској дијаспори, шаљу на хиљаде мејлова подршке шведској телевизији и новинарима који имају смелост да пишу позитивно о Србима.

На Фејсбук групи наводи се да је филм Сребреница: издани град дао ново светло на збивања у и око тог града и да су први пут гледаоци у Шведској могли да виде "да чак и српске мајке имају сузе и могу да плачу за побијеном родбином - дечацима, мушкарцима, старцима".

"Овде се не ради само о разоткривању грубих неистина у оквиру једног рата и неправди нанесеној према српском народу који је последњих двадесет година изложен сатанизацији, без права на реплику. У питању су далеко крупније ствари, од значаја за шведско и сва друга демократска друштва. Ради се о темељима демократије: слободи говора, слободном новинарству, људским правима и једнаком третману свих људи без обзира на порекло", наводи се на тој групи.

Иначе, у шведским градовима Стокхолм, Гетеборг и Малме одржани су протести грађана БиХ испред зграда шведске Телевизије СВТ која је емитовала филм Трагови из Сарајева у којем се БиХ и Алија Изетбеговић директно повезују с терористичким организацијама и прањем новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи