Читај ми!

Упознај државу Србију

Министарство вера и дијаспоре и Национална алијанса за локални развој потписали су Протокол о сарадњи који подразумева реализацију пројекта „Упознај државу Србију". Пројекат ће започети 15. августа и трајаће две недеље.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре и Топлица Спасојевић, потпредседник Управног одбора Националне алијансе за локални развој - НАЛЕД, потписали су Протокол о сарадњи, који обухвата партнерску сарадњу на реализацији пројекта „Упознај државу Србију", који ће се током августа 2011. реализовати у локалним самоуправама.

Главни циљ овогодишњег пројекта „Упознај државу Србију" јесте да се српски студенти који су тренутно на основним или постдипломским студијама у иностранству, упознају са радом у локалним самоуправама тако што ће провести две недеље на пракси у општинама широм Републике Србије које су се укључиле у тај пројекат.

Министарство вера и дијаспоре годинама уназад реализује пројекте волонтирања и студијске праксе студената из дијаспоре у великим коорпоративним компанијама у Србији. То министарство је први пут прошле године, у сарадњи са Организацијом српских студената у иностранству, организовало праксу у министарствима Владе Републике Србије, у институцијама извршне власти.

„Ове године смо пројекат усмерили ка локалним самоуправама, циљ нам је да подстакнемо интензивнију и свеобухватнију сарадњу са институцијама матице на свим нивоима, кроз разне облике подршке и сарадње", рекао је Срећковић приликом потписивања протокола.

„Стицање искуства је веома значајно у професионалном развоју младих људи, свих профила и интересовања, а упознавање са радом и функционисањем органа државе Србије свакако пружа непроцењиву корист и представља велику одговорност и обавезу. Веома сам срећан што су наши студенти са престижних светских универзитета из иностранства, ову могућност упознавања са локалним институцијама "изнутра" прихватили са ентузијазмом. Свесни смо чињенице да је у Србији има пуно неразвијених општина и да је потребно да се у њихов будући развој укључе и ови млади људи", нагласио је Срећковић и упутио позив донаторима, другим институцијама Републике Србије, као и свим организацијама које препознају важност ове идеје да у оквиру својих могућности помогну реализацију тог пројекта.

Посебну захвалност министар Срећковић је упутио Организацији српских студената у иностранству која је информисала своје чланове о овогодишњим могућностима обављања праксе у матици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи