Читај ми!

Засавица чека кампере

Нови ауто-камп у специјалном резервату природе "Засавица" ради већ три месеца. Чекајући госте, горани "Засавице" се надају да ће ускоро постати део међународних туристичких и ауто-мапа.

Међу најбројнијим гостима Специјалног резервата природе „Засавица" јесу тзв. домаћи странци, односно наши људи из дијаспоре, изјавио је за РТС Сателит Слободан Симић, директор овог туристичког комплекса.

Подсећајући на ранију добру сарадњу са Министарством за дијаспору, Симић истиче да је резултат тога био и организован долазак деце наших људи из расејања што је до данас остала редовна пракса. Он додаје да у „Засавици" већ десет година постоји међународни камп, а од пре три месеца отворен је и ауто-камп у коме су боравили гости из читаве Европе, и то не само "домаћи странци" већ и они други.

Иначе, речицу Засавица која се састоји од старог корита река Саве и Дрине, као и простора између њих, које данас чине овај специјални природни резерват, открили су 1995. године чланови Покрета горана „Сремска Митровица" којима је потом одлуком Владе Србије, 1997, то подручје дато на управљање.

Резерват „Засавица" у којем су откривене у свету досад непознате врсте флоре и фауне, проглашен је за мочварно станиште од светског значаја.

Наводећи да је Резерват до сада посетило више од сто хиљада људи, директор Симић сматра да би уз додатну изградњу потребне инфраструктуре и адекватну медијску промоцију тај број посета био и далеко већи.

Уз помоћ Министарства за економски и регионални развој пре три месеца овде је изграђен први ауто-камп у Србији по највишим европским стандардима. Запослени у Специјалном резервату природе „Засавица" очекују да ће уцртавањем новоизграђеног ауто-кампа у туристичке мапе Европе број гостију бити далеко већи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи