Читај ми!

Олимпијада на Тајланду

Репрезентација Србије у информатици путује на Тајланд, где 22. јула почиње Интернационална олимпијада у информатици (ИОИ 2011). Србију представљају четворица освајача медаља са недавно одржане Балканијаде.

Четворочлана српска екипа учествоваће на Интернационалној олимпијади у информатици која се одржава у Патаја Ситију, Тајланд, од 22. јула до 29. јула. Овогодишњу репрезентацију Србије чине Душан Здравковић (1993) из нишке Гимназије "Светозар Марковић", Алекса Станковић (1992) који је из смедеревске прешао у Математичку гимназију у Београду, Никола Смиљковић (1992), такође из нишке Гимназије и Борис Грубић (1994) из новосадске Гимназије "Јован Јовановић Змај".

На Олимпијади у Патаја Ситију учествују по четири најбоља средњошколца из више од 70 земаља. Такмичарски задаци се раде два дана, 24. јула и 26. јула.

Иначе, на Балканијади из информатике, одржаној почетком месеца у румунском граду Бистрита, Срби су у истом сениорском саставу освојили једно сребро и три бронзе. Алекса Станковић је освојио сребрну медаљу, док су остали такмичари из Србије освојили по бронзу. На Балканијади је учествовала и наша јуниорска екипа (узраст до 15,5 година), која је остварила одличан резултат освојивши једно сребро и једну бронзу.

Србију на Олимпијади, као и на Балканијади, представљају најбољи ученици после два изборна круга такмичења - на Рачунарском факултету у Београду и у Петници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи