Књиге на поклон

Црквено – школска општина Свети Сава у Јоханесбургу најављује поклон који ће се реализовати у септембру, када ће парохијани моћи да преузму беплатне примерке књиге „Памти, Србине, и усправи се!“, аутора Антонија Ђурића.

Српска црква у Африци, храм Светог апостола Томе и Црквено - школска општина Светог Саве из Јоханесбурга на челу са архимандритом Пантелејмоном и члановима Црквеног одбора поклониће почетком септембра својим парохијанима бесплатне примерке књиге "Памти, Србине, и усправи се!".

Писац књиге је Антоније Ђурић, „кога због своје истразивачке, документоване и потресне приповедацке књижевности у којој се откривају комунистички злочини над српским народом, називају српски Солзењицин", наводи се у саопштењу ЦШО Свети Сава.

Антоније Ђурић је носилац високог одликовања СПЦ - Ордена Светог Саве првог степена Написао је дела: "Солунци Говоре", "Жене Солунци говоре", "Равногорци Говоре", "Црвена куга", "За част Отаџбине", "По заповести Србије"...

„...У времену када Србија још увек није слободна од авети прошлости и када велики број Срба још увек не познаје довољно своју историју и своје ближе и даље претке, од изузетног значаја је да управо овакву књигу поклонимо нашим парохијанима у Африци", каже се, између осталог, у саопштењу црквене општине у Јоханесбургу којим се парохијани позивају да резервишу свој примерак, јер је број поклон књига ограничен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи