Читај ми!

Кризна помоћ Немачкој

Немачка жели да недостатак радне снаге превазиђе довођењем радника из земаља Европске уније које се тренутно налазе у кризи као што су Шпанија, Португалија и Грчка.

Савезна агенција за рад увелико позива квалификоване Шпанце да дођу на рад у Немачку, а испитује могућност сличних акција за регрутовање радне снаге и у Португалији и Грчкој.

Према наводима ове установе, само у Шпанији је незапослено на хиљаде инжењера и стручњака за информациону технологију - управо она квалификована радна снага која недостаје у Немачкој. Око 17.000 Шпанаца спремно је, саопштила је представница Савезне агенције за рад, за запошљавање у Немачкој.

У Португалији су, на пример, за долазак у Немачку заинтересовани пре свега људи квалификовани за негу старих и болесних.

Немачка је атрактивна и за грчке лекаре, који изузетно дуго морају да чекају на специјализацију. У Немачкој би то усавршавање окончали за четири до пет година и при томе радили на клиникама, којима све више недостају лекари.

Савезна агенција за рад процењује да и у Бугарској, Пољској и Хрватској има лекара, инжењера као и друге стручне радне снаге која би радо дошла на рад у Немачку.

Према проценама привредних удружења, у Немачкој тренутно недостаје 150.000 квалификованих људи и то у информатици, техничким професијама, природним наукама и математици. Савезна агенција за рад сматра да су тренутно најпотребнији инжењери, лекари и други квалификовани у здравству и нези старих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи