Сликар у родном граду

Живослав Ивановић из Лозане у Швајцарској, први пут се представља публици у Београду. На изложби у Атријуму Библиотеке града, до 30. јула биће постављена изложба са сликама, цртежима и графикама овог уметника.

Изложба сликара Живослава Ивановића, која је у Атријуму Библиотеке града отворена до 30. јула, садржи радове које је Ивановић, рођени Београђанин, стварао у периоду од 1999. године до данас.

Ивановић је рођен 1960. године, а као трогодишњи дечак са породицом одлази у Швајцарску. Од 1972. године живи у Лозани. Љубав према сликарству открива 1988. године, за време краћег боравка у Барселони. Дружење са шпанским уметницима, медитеранско сунце и лепоте Каталоније пробудили су једну емоцију и одредили нови правац у његовом животу.

Прву самосталну изложбу у Галерији „Espacе Flon", у Лозани, приређује 1993. године. Шест година касније добија престижну награду FEMS, за ликовно стваралаштво, коју додељује Фондација Едуард Морис Сандоз, захваљујући којој стиче међународну репутацију. Ово угледно признање представља прекретницу у његовој каријери, па се потпуно посвећује сликарству. Ивановић затим почиње да се бави илустрацијом књига и да прави плакате за позоришта.

Живослав Ивановић је члан удружења сликара и скулптура "Visarte", члан UNESCO-а, активни члан ликовно-књижевног удружења "Pro litteris", а од 2010. године и члан групе сликара и вајара „Урош Предић". Активно излаже у Швајцарској, Француској и Италији. Ивановићеве слике налазе се у сталној поставци Музеја лепих уметности у Лозани и музеју Јениш у Вевеју. Народни музеј у Београду поседује две његове гравуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи