Језик више за Европу

Након боравка деце из Швајцарске у Новом Саду, од 11. до 17. јула, епилог овогодишњег пројекта "Језик више за Европу" јесте жеља за будућим упознавањем школских система Србије и Швајцарске.

Деца из Швајцарске која похађају допунску наставу на српском језику, у оквиру пројекта „Језик више за Европу", гостовала су Новом Саду, од 11. до 17. јула. Учесници овог пројекта, у реализацији удружења „Лингуа" и ОШ „Ђорђе Натошевић" из Новог Сада, били су ђаци друге и треће генерације рођени у Швајцарској.

Циљ традиционалног окупљања деце из Швајцарске и Новог Сада јесте да млади кроз дружење међусобно размене искуства и стекну знања о култури и традицији народа, чиме се подиже њихова свест о европском идентитету, развија толеранција према различитости и јачају везе са дијаспором.

Током боравка у Новом Саду, учеснике пројекта „Језик више за Европу", 14. јула, примила је помоћница покрајинског секретара за омладину, Татјана Бањанин Пејић, која је истакла да се овим пројектом постижу ефекти који су основни постулати сваког друштва и да је врло важно што се младима на овај начин, кроз дружење, пружа могућност за оваква сазнања.

Присутни професори и деца причали су, на српском језику, о својим утисцима и програму пројекта који је укључивао обилазак Новог Сада, Фрушке Горе, Тестере, Музеја, Салаша, рад и игру у школи „Ђорђе Натошевић". Такође, изнели су своје планове да се у перспективи поново састану у Новом Саду и у Швајцарској, и у току школске године, како би боље и непосредно упознали школски систем ове две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи