Образовање - регионални мост

Трећа међународна летња школа за студенте новинарства "Мостови медијског образовања", у чијем раду су учествовали студенти и предавачи са универзитета из девет држава, завршена је данас на Филозофском факултету у Новом Саду.

У раду школе "Мостови медијског образовања" учествовали су студенти и предавачи са универзитета у Загребу и Задру, Подгорици, Сарајеву, Скопљу, Љубљани, Сегедину, Братислави, Темишвару, Београду, Нишу и Новом Саду. Полазници школе су анализирали медијски дискурс на примерима из својих средина, а тема истраживања је била "Медијска слика о другом", односно како медији у региону извештавају о дешавањима у другим земљама.

Протеклог викенда одржана је и велика међународна научна конференција, у оквиру које су студенти представили резултате својих петодневних истраживања и на којој су излагали научници из региона. Претходне две године теме истраживања на "Мостовима медијског  oбразовања" су се тицале медијског извештавања о етничким мањинама, као и демократизације сектора безбедности. Организатор школе је Одсек за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду.

"Основни циљ Летње школе је да се успостави и подстакне мобилност студената у региону као један од приоритета студирања по Болоњској конвенцији, као и да се продуби дијалог и размене искуства између студената и наставника", изјавила је Дубравка Валић-Недељковић, шефица Одсeка за медијске студије.

Рад Летње школе "Мостови медијског образовања" су помогли Фонд за сарадњу Централноевропске иницијативе, Балкански фонд за демократију, Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој и Министарство просвете Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи