Читај ми!

Грамата смедеревској Канцеларији за дијаспору

Добитник признања Матице исељеника за професионални однос са дијаспором је смедеревска Канцеларија за дијаспору.

Радивој Дабић, председник Матице исељеника Србије, уручио је Драгиши Јовановићу, координатору Канцеларије за дијаспору у Смедереву грамату за професионални однос према дијаспори и високопрофесионалну сарадњу с Матицом исељеника Србије.

"Канцеларије за дијаспору су још у повоју и не знају шта раде. Зато је пример канцеларије  у Смедереву важан као узор како и шта треба радити и да се види да постоји другачији приступ, да постоји стратегија за будућности која је и те како битна", изјавио је Радивој Дабић.

Дабић је приликом доделе награде, 13. јула, на почетку седнице Скупштине града рекао да је рад  Канцеларије за дијаспору у Смедереву позитиван, осмишљен и делотворан, као и да је Канцеларија показала решеност да допринесе повратку исељеника и закључио да је партнерство са дијаспором у основи деловања смедеревске канцеларије.

Поводом добијања грамате, Драгиша Јовановић је рекао да канцеларије за дијаспору, којих у Србији има 16, траже да учествују у власти и рекао да очекује да у Скупштини Србије буде бар три посланика из дијаспоре. Он је додао да дијаспору чини четири милиона грађана, а да канцеларије за дијаспору не очекују да дијаспора само шаље донације у отаџбину, већ да буде и пословни партнер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи