Читај ми!

Бетине фотографије године у Паризу

Изложба фотографија са овогодишњег конкурса агенције Бета за најбољу медијску фотографију у југоисточној Европи отворена је у Културном центру Србије у Паризу.

Поставку фотографија која је изложена у Културном центру Србије у Паризу чине победнички и други радови који су одабрани на овогодишњем, осмом конкурсу за Бетину фотографију године и потом били изложени у београдској Галерији "Њу момент". На конкурс је приспело 486 фотографија 111 аутора из девет земаља региона.

У Културном центру Србије у Паризу посетиоци ће моћи да виде фотографију "Атхенс 1" Луизе Гулиамаки, сараднице агенције Франс прес из Грчке, која је освојила прву награду, фотографију "Пробој" Јанка Петковића, сарадника агенције Бета, која је освојила другу награду и фотографију "Стоп прогону хрватских бранитеља" којој је припала трећа награда.

Победнике је одлучио жири у саставу: Александар Анђић из недељника Време, Драган Кујунџић из Асоцијације фотографских аутора, Владимир Татаревић са београдског Факултета примењених уметности, Срђан Сулејмановић из агенције ЕПА и Ненад Петровић, уредник фотографије у агенцији Бета.

Иначе, конкурс "Бетина фотографија године" покренут је 2004. године, на десету годишњицу рада Новинске агенција Бета, а први победник био је Саво Прелевић из подгоричких Вијести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи