Читај ми!

"Нови Сад у Њујорку"

Двадесет пет београдских и новосадских уметника представљено је на Менхетну у оквиру изложбе оригиналних радова Центра за графику Нови Сад.

"Нови Сад у Њујорку" - изложба оригиналних радова Центра за графику "Нови Сад," чији је директор Небојша Лазић, отворена је на Менхетну и трајаће до 12. јула. Колекција од седамдесетдве графике настала је у сарадњи Небојше Лазића са уметницима, у периоду од 2008. до 2011. године.

„Ова поставка представља стандарде које негује и унапређује Центар за графику, као и изузетне могућности графичког медија. Сваки је уметник, из перспективе својих искустава у процесу стварања уметничког дела и уз употребу одговарајућих техничко-технолошких и изражајних средстава, створио свој оригинални исказ у некој од графичких дисциплина. Сарадња са њујоршком галеријом је била одлична, што нас, такође, веома радује", каже Лазић.

Небојша Лазић усавршавао се на Институту за литографију у Њујорку, где је имао и своју графичку радионицу и сарађивао са многим уметницима. После дугогодишњег боравка и рада у Њујорку преселио се у Нови Сад, основао Центар за графику и успоставио одличну сарадњу са уметницима.

У њујоршкој поставци изложени су радови Слободана Бодулића, Радула Бошковића, Драгана Цохе, Јелене Ђурић, Бранке Јанковић Кнежевић, Слободана Кнежевића, Стевана Којића, Небојше Лазића, Ђорђа Марковића, Лазара Марковића, Милана Нешића, Тамаре Пајковић, Милице Војводић, Биљане Вуковић, Мирјане Суботин Николић, Славка Богдановића, Данијеле Халда, Стефана Њехмеиера, Живка Грозданића, Предрага Димитријевића, Маје Ердељанин, Милоша Вујановића, Бориса Лукића, Ане Новаковић и Видоја Туцовића.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи