Читај ми!

Љубичевац центар дијаспоре у јулу

Сабор дијаспоре и матице у Љубичевцу, надомак Кладова, одржава се традиционално већ две деценије у првој половини јула, када родни крај посећује највећи број „печалбара“.

Организатори сабора дијаспоре и матице, МЗ Љубичевац и Организација инвалида рада и пензионера Љубичевац традиционално су окупили сународнике који живе и раде претежно у скандинавским земљама.

Према најновијим подацима којима располаже месна заједница Љубичевац седамдесет процената припадника те локалне заједнице налази се на привременом раду у Данској и Шведској.

Традиционална манифестација, намењена првенствено сународницима из расејања, одржана је и ове године 7. и 8. јула у Љубичевцу, у време летњих годишњих одмора, а окупила је преко хиљаду учесника.

Манифестација је почела одржавањем турнира у малом фудбалу на којем је учествовало десет екипа из општине Кладово. Централни догађај је одржан 8. јула. На фолклорном концерту је учествовало пет културно-уметничких друштава из источне Србије, као и КУД "Дунав" из српског села Свињице, у Румунији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи