Читај ми!

"Свети Сава" окупља децу дијаспоре

Летња школа „Свети Сава“ отворена je у Петровцу на Млави. Курс српског језика и настава из културе за децу из дијаспоре, региона и Србије траје две недеље, почев од 9. јула.

Под покровитељством Министарства вера и дијаспоре и Министарства просвете Владе Републике Србије, као и Општине Петровац на Млави, прва смена школараца која окупља око четрдесетак деце из дијаспоре и региона и исто толико школараца из матице, узраста од десет до четрнаест година, трајаће две недеље, а деца су смештена у породицама.

Осим наставе из српског језика, историје и културе, као и међусобног дружења, програмом су предвиђени и сусрети са знаменитим личностима савремене српске културе.

Летња школа „Свети Сава" је већ традиционална манифестација окупљања српских малишана из целог света са основним циљем да деца и млади из дијаспоре стекну прилику да у центрима духовности уче српски језик и ћирилицу и упознају обичаје и културу свог народа, друже се са вршњацима из Србије.

Од 1995. године, када је основана Летња школа „Свети Сава", наставу је до сада похађало близу хиљаду полазника из многих земаља света - Аустрије, Албаније, Немачке, Италије, Канаде, Мађарске, Норвешке, Румуније, Словеније, Македоније, Хрватске, Велике Британије, Француске, Швајцарске и Шведске.

Друга смена овогодишње школе одржаће се у Општини Смедеревска Паланка, од 30. јула до 14. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи