Читај ми!

Трећа конференција младих лидера

Mеђународна конференција младих лидера дијаспоре и Србије 15. и 16. јула у београдском Центру "Сава" окупља омладину из 26 земаља са пет континената.

У Београду се, од 15. до 16. јула, одржава дводневна Mеђународна конференција младих лидера дијаспоре, која окупља будуће лидере из двадесет шест земаља који представљају омладину са пет континената. У београдском Центру "Сава" на том скупу ће учествовати млади са свих факултета, из пословног сектора, владе, невладиних организација, образовног и културног сектора, са циљем да се прошире њихове перспективе у предузетништву, образовању и лидерству.

"Разумевање између српске омладине у дијаспори и у Србији је од пресудног значаја", истиче Тијана Арнаутовић, председавајућа конференције и додаје да ће тема бити „Мостови које данас градимо припремају лидере сутрашњице".

"Имаћемо веома добре говорнике на предстојећој конференцији. Из Сан Франциска, Дубаија, Енглеске, Канаде, Аустрије, са свих континената. Они ће нам говорити о својим пословним искуствима, имаће искуствене поруке за будуће лидере. Млада генерација може много тога да створи, и оно што ми данас радимо сигурно ће се рефлектовати за 20, 30, 50 година, али нам је неопходна саветодавна помоћ старије генерације. Говорници ће нам бити старији и искуснији људи, они који могу нашу снагу и мотивисаност да воде и усмеравају", наглашава Тијана Арнаутовић.

Програм конференције потпуно је прилагођен младим лидерима. Привредна комора Србије подржала је тај пројекат, да би младима указала на могућности финансирања малих и средњих предузећа и младих предузетника.

Веома велика пажња биће посвећена инвестирању и начину на који Србија може развити ефикаснији модел финансирања и подршке иновацијама. Инвестирање у Србији и региону биће предочено кроз тренутне активности и могућности уласка на тржиште, начине на који нови производ може бити лансиран на тржиште.

Очекивани резултати конференције јесу развијање веза дијаспоре са Србијом и повезивање младих из Аустралије, Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Данске, Енглеске, Финске, Француске, Грчке, Холандије, Италије, Канаде, Кине, Мађарске, Немачке, Новог Зеланда, Русије, Сједињених Америчких Држава, Србије, Словеније, Швајцарске, Шпаније, и Шведске. Додељивање награда "30 испод 30" најуспешнијим младим лидерима из дијаспоре и Србије млађим од 30 година смишљено је да би охрабрило и подстакло предузетништво међу младима и развило такмичарски дух за следећу генерацију.

У циљу најбоље размене знања и искуства, на конференцији ће бити представљене могућности за праксу и стратешко размишљање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи