Српски писци на енглеском и словачком

Роман Светислава Басаре “Фама о бициклистима” биће објављен на енглеском, а роман “Сплит” Славољуба Станковића на словачком језику.

Роман Светислава Басаре "Фама о бициклистима" биће објављен у издању америчког издавача Опен летер (Open letter), марта 2012. године. 

Басарин роман, написан 1987. године, објављен је у едицији Геопоетике "Serbian Prose in Translation" (Српска проза у преводу), која је намењена промоцији српске књижевности на енглеском говорном подручју.

У тој едицији верзије на енглеском језику до сада је добило десет романа, међу којима су Комо (Lake Como) Срђана Ваљаревића, Хамам Балканија (Hamam Balkania) Владислава Бајца, Страх и његов слуга (Fear and Servant) Мирјане Новаковић, Прељубници (Adulterers) Виде Огњеновић, Тhe Box Славољуба Станковића и Руски прозор (The Russian Window) Драгана Великића. Едиција обухвата и енглеске преводе романа Константиново раскршће (Constantine`s Crossing) Дејана Стојиљковића, Судбина и коментари (Destiny Annotated) Радослава Петковића и Каја, Београд и добри Американац (Каyа, Belgrade and the Good American) Мирјане Ђурђевић.

Роман Сплит Славољуба Станковића ће бити објављен на словеначком језику, у издању Цанкарјеве заложбе и у преводу Урбана Вовка. Сплит који је био у ужем избору за овогодишњу НИН-ову награду већ је објављен у Хрватској, а ускоро ће бити штампан и у Македонији.

У току су припреме за филм Сплит који ће бити снимљен у српско-хрватској продукцији, а сценарио потписује млади београдски редитељ Марко Ђилас у сарадњи с аутором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи