Читај ми!

Бреговићу награда у Карловим Варима

На Међународном филмском фестивалу у Карловим Варима, Горану Бреговићу је уручена награда коју додељује председник фестивала.

Горан Бреговић је у Карловим Варима одржао концерт са својим Оркестром за свадбе и сахране, који је главни музички пратећи догађај Међународног филмског фестивала који се одржава у тој чешкој бањи од 1. до 9. јула.

Бреговићу је на концерту глумац Јиржи Бартошка уручио награду коју додељује као председник фестивала, а због неизбрисивог доприноса Бреговићеве музике у филмовима Емира Кустурице одлучио је да први пут та награда сасвим ванредно оде у руке музичара.

"Мислим да је добро да та награда није само за глумце и режисере, већ да оде и ауторима филмске музике", рекао је Бартошка.

Бреговић је у Карловим варима са својим Оркестром свирао у добротворне сврхе, а прикупљени приход помоћи ће дванаест пројеката фондације Татјане Кухаржове, бивше мис света.

"Није често да се добротворне активности споје са лепотом, Татјана је то успела", поиграо се Бреговић именом фондације Лепота помоћи.

На фестивалу током којег се приказује 199 филмова, од тога 179 играних, једно вече је било у знаку Балкана, пошто је у другој најважнијој такмичарској секцији На исток од Запада приказан македонско-српски филм Владимира Блажевског Панк није мртав.

Критика дневника Право, који као медијски партнер фестивала додељује награду публике, означила је тај филм као могући хит у гласању.

Биће приказан и холандски филм Он рађен у копродукцији са Србијом, у секцији Нови хоризонти, играни дебитантски снимак Новосађанина, режисера Шасе Матијевића, који од 2006. године живи у Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи