Награђен „Поглед из другог угла“

Специјална награда жирија на бијеналу у Италији, додељена је Снежани Петровић, графичарки из Новог Сада.

На десетом међународном бијеналу графике, који се одржава од 19. јуна до 7. јула у граду Аква Терме у Италији, специјална награда жирија уручена је графичарки из Новог Сада Снежани Петровић за рад у техници мецотинте под називом Поглед из другог угла.

Главна награда бијенала, на коме учествује 223 уметника из 43 земље, додељена је графичарки Елизабет Дијамант за рад у комбинованој техници под називом "Аpparenze" (Наступи), док је друго по рангу признање и специјална награда жирија припала Снежани Петровић.

Бијенале је основано са намером да промовише град Акви Терме и временом је постало међународно такмичење на коме учествују професионални графичари из различитих култура.

Представљајући радове уметника из читавог света, међународно бијенале графике има за циљ да допринесе унапређењу и промоцији савремене модерне уметничке графике, али и представљању заборављених традиционалних графичких вештина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи