Паскаљевићу трећи Гран при "Златни витез"

Филм “Медени месец” Горана Паскаљевића добио је Гран при “Златни витез” за најбољи филм на двадесетом Међународном фестивалу словенских земаља “Златни витез” одржаном у Русији.

Гран при „Златни витез" за најбољи филм на двадесетом Међународном фестивалу словенских земаља "Златни витез" освојио је филм Горана Паскаљевића „Медени месец".

Фестивал, који се сваке године одржава у другом граду у Русији, одржан је у Курску, а у конкуренцији су били филмови из више од тридесет земаља. Председавајући фестивала је био руски редитељ Никита Михалков.

Паскаљевић је Гран при "Златни витез" до сада добио за филмове "Танго аргентино" и "Сан зимске ноћи", а истоимена награда за режију додељена му је за филм "Буре Барута". Паскаљевићев трећи Гран при представља својеврстни рекорд у двадесет година дугој историји овог фестивала.

"Поносан сам што трећи пут освајам Гран при "Златни витез" између осталог и због тога што је то сликовита потврда наклоности коју руска публика и филмска јавност имају према мојим филмовима", рекао је Паскаљевић.

Истакао је да награде увек годе јер значи да је неко запазио, вредновао оно што ради, али и да никада није био склон животу на ловорикама.

"Уз сво узбуђење због признања, потпуно сам окренут новом пројекту који сам почео да припремам, филму "Кад сване дан" за који сам сценарио радио са Филипом Давидом, а који ће се бавити логором на Старом сајмишту, где су у Другом светском рату страдали толики Јевреји, углавном жене, деца и старци, као и неколико стотина Рома. То место, на жалост, ни до данас није достојно обележено, а следеће године се у свету обележава 70 година од Холокауста. Надам се да ћу мојим филмом ту неправду донекле отклонити," истакао је Паскаљевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи