Читај ми!

"Monkey spa" награђен у Хамбургу

Филм српских аутора "Monkey spa" награђен на 27. Међународном фестивалу кратког филма у Хамбургу.

Документарни кратки филм Monkey spa аутора Драгана Живанчевића, Драгана Матића и Жељка Пишкорића добио је награду жирија у категорији "NoBudget" на 27. Међународном фестивалу кратког филма у Хамбургу, саопштила је Академија уметности из Новог Сада.

Филм карактерише "лепа, вицкаста идеја, лудо брбљање у глави, фини осећај за слике, камеру и драматургију, музика која је перфектна подршка следу слика", навео је жири који су представљали Диана Линц, Андреа Мартињони, Кирос Кикос.

"Све то је уклопљено у сувислу целину која друштвено-политички испитује сопствену земљу, а филм је реализован уз минимум техничких расхода и финансијских средстава", оценио је жири.

Међународни фестивал кратког филма, који је одржан од 7. до 13. јуна у Хамбургу, фокусиран је на независне филмске ствараоце, а први пут је одржан 1985. године. Данас се сматра једним од најважнијих и најуспешнијих фестивала кратког филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи