Читај ми!

Србија на Прашком квадријеналу

Међународна манифестација сценског дизајна и простора, данас почиње у Прагу. Србију представљају пројекти "Измештање" и "Без назива".

Прашко квадријенале, међународна манифестација сценског дизајна и простора, почиње данас у главном граду Чешке, где ће заједно са учесницима из око 60 земаља гостовати и уметници из Србије.

На дванаестом квадријеналу, које траје до 26. јуна, Србију представљају два пројекта: "Измештање" уметничког директора Доријана Колунџије и "Без назива" аутора Јожефа Нађа.

Пројекат "Измештање" је платформа у виду 3Д холограмске инсталације за Интернет извођење уживо. Изграђена у форми мале театарске сцене, платформа комбинује средства Интернет комуникације са дигиталним виртуелним простором и омогућава уметницима са различитих географских локација да тимски креирају живо извођење са удаљених места, које ће физички присутна публика моћи директно да доживи на изложби.

Национални селектор и кустос је Колунџија, а коселектори су Ана Адамовић и Милица Пекић из "Киоска - платформе за савремене уметности".

У оквиру пројекта "Измештање" биће представљени уметници Далија Аћин, Синиша Илић, Бојан Ђорђев, Игор Штанглицки, Ана Софреновић, Драган Милеуснић, Жељко Срдановић, Мања Ристић.

Ово издање Прашког квадријенала понудиће традиционалне такмичарске поставке националних павиљона, али и нове мултимедијалне програме.

Међу њима је изложба перформанса на отвореном "Раскршће: Између интимности и спектакла", на којој наступа тридесет светских уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи