Летње праксе за студенте из дијаспоре

Министарство вера и дијаспоре, и ове године реализује пројекат Летње праксе за студенте из дијаспоре у реномираним страним и домаћим компанијама које послују у Србији.

Захваљујући пројекту Летњих пракси Министарства за дијаспору до сада је више од 70 студената из дијаспоре стекло прве пословне вештине у својој земљи, контакте и повезало се са бизнис сектором у матици.

С друге стране, компаније су добиле могућност сарадње и размене искустaва са студентима који су на иностраним факултетима стекли знања о начину пословања у земљама у којима живе. Поједине компаније, задовољне показаним знањем и профилом наших студената из дијаспоре, понудиле су, након завршених студија, запослење некима од њих.

Ове године, Министарство за дијаспору позива студенте са економских, техничких (грађевински, машински, електротехнички), медицинских и друштвених факултета (правни, психологија, филолошки - енглески, немачки, социологија, политичке науке) из иностранства да пошаљу своје биографије до 27 јуна на e-mail: m.misic@mvd.gov.rs и пријаве се за праксу у матици. Реализација пројекта почиње од 1. јула. На интернет презентацији Министарства за дијаспору налазе се информације о отвореним позицијама у компанијама и терминима реализације праксе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи