Читај ми!

Концерт крагујевчана - руских ђака, у Бриселу

Концерт младих српских музичара, Филипа Томића и Јоване Радовановић, одржан у бриселском центру "Малбек"

У бриселском центру "Малбек" одржан је концерт младих музичара из Крагујевца, виолончелисте Филипа Томића и пијанисткиње Јоване Радовановић, који су премијерно извели композицију Танго за њу композитора Александра Симића.

Публика у културном центру "Малбек" могла је да ужива и у извођењу дела Бокеринија, Бетовена и Валентинија, за које су млади уметници Филип Томић и Јована Радовановић награђени великим аплаузом.

Двоје младих српских музичара, који су у Бриселу наступили у организацији представништва Шумадијског округа и града Крагујевца, током наредних седам дана одржаће концерте и у Паризу и Луксембургу.

Иначе, деветнаестогодишњи Томић, студент Московског конзерваторијума, већ је имао концерте широм Европе. Добитник је многих награда, а наступао је у марту на такмичењу у Карнеги холу, у Њујорку. Јована Радовановић је професор и докторант на Националној музичкој академији у Кијеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи