Читај ми!

КК "Косово" европски првак српске дијаспоре

Кошаркашки клуб Косово победник је 15. по реду Европског кошаркашког првенства српске дијаспоре, одржаног у Диселдорфу.

На петнаестом по реду Европском кошаркашком првенству српске дијаспоре у Диселдорфу, на којем је учествовало десет екипа, прво место освојио је Кошаркашки клуб "Косово". Победничка екипа овогодишњег кошаркашког првенства састављена је од момака који углавном живе у Београду и другим градовима Србије, а клуб носи име по далматинском месту Косово, у околини Книна.

Такмичарске екипе биле су подељене у две групе - у групи А надметали су се: Стари пријатељи (домаћин турнира) - Диселдорф, Косово - Книн, Весели Шумадинци - Ротердам, Синђелић - Гетеборг, Београд - Минхен, а у групи Б: Србија - Малме, Беобаскет - Дуизбург, Свети Никола - Вестерос, Камден најтс - Лондон, Вијена иглс - Беч. Прелиминарни мечеви по групама играли су се у петак, а субота је била резервисана за завршницу, полуфиналну и финалну утакмицу.

У првом мечу полуфинала, Београд Минхен савладао је Србију Малме са 49:42, а у другом Косово je било боље од Вијена иглса - 67:63. У борби за треће место, Србија Малме савладала је Вијена иглс са 54:48, а овом мечу претходило је такмичење у бацању "тројки", за које се пријавило петнаест бацача. Најбољи, са седам убачених лопти, био је Милан Ћурчић.

Велики преокрет догодио се у финалу - прву четвртину Београд Минхен убедљиво је решио у своју корист, али је екипа Косова у наставку потпуно преокренула игру и резултат. Предвођен тренером Илијом Јовићем, КК "Косово" је у саставу: Чокановић, Драгојловић, Лазић, Јовић, Радновић, Мичић, Ђорић, Ђорђевић, Вукичевић, Петровић, Ћурчић, без пораза и победом у финалу са 59:46 освојио титулу европског првака српске дијаспоре.

За најбољег играча турнира проглашен је Ненад Ђорић из КК "Косово", а први техничар је Драгиша Најдановић из Вијена иглс. Турнир су судили немачки арбитри, а међу бројним гледаоцима и гостима били су и Вестфалија Павле Конопек, менаџер Централног савета Срба покрајине Северена Рајна, заменик секретара Дејан Грујић, Данило Радмиловић и Неђељко Ђокић, свештеници Српске православне цркве из Диселдорфа.

Покровитељ турнира лист Вести поделио је пехаре првопласираним екипама, као и дипломе и књиге свим тимовима који су учествовали. После такмичења екипе су се окупиле на састанку, на којем је за домаћина наредног, 16. по реду, кошаркашког Европског првенства српске дијаспоре одређен КК "Вијена иглс" из Беча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи