Читај ми!

“Коло“ у Словенији

Под називом „Велика одисеја“, КУД „Младост“ из Љубљане, поводом десетогодишњице свог рада, организује концерт српског националног ансамбла „Коло“ из Београда.

КУД „Младост" у оквиру Дана српске културе у Љубљани и обележавања десетогодишњице свог рада и постојања, организује концерт српског националног ансамбла „Коло" из Београда.

У порторошком Авдиторију, 17. јуна и љубљанским Крижанкама, 18. јуна са почетком у 20 сати, у двосатном програму, биће приказано богатство српског фолклора.

Културно-уметничко друштво „Младост" је основано 2001. године у Љубљани са циљем очувања српске традиције и културе уз песму и игру. Своје деловање проширили су и на литерарне, драмске и спортске активности.

Ансамбл „Коло" основала је Влада Републике Србије 1948. године, са циљем да се професионалним и студиозним радом негују, кореографски уобличавају и уметнички обрађују народне игре, чувајући њихов корен, стил и основни карактер популаришући их у земљи и иностранству. „Коло" је гостовало на свим континентима и приредило преко 5.000 концерата, које је пратило око десет милиона гледалаца у најпрестижнијим дворанама. Ансамбл је носилац највиших домаћих и иностраних признања. Поводом 55 година успешног рада на неговању, представљању и ширењу народног стваралаштва и културног блага у земљи и иностранству, 2003. године ансамбл „Коло" је одликовано орденом „Вука Караџића првог степена".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи