Читај ми!

“Монтевидео, Бог те видео“ освојио МТВ награду

Филм Драгана Бјелогрлића „Монтевидео, Бог те видео“ освојио је регионалну Ем-Ти-Ви награду „Горки лист“ која се по први пут додељује у театру Мадленијанум у Београду.

Бјелогрлићев филм Монтевидео, Бог те видео освојио је гласовима публике из целог региона регионалну Ем-Ти-Ви  награду на првој додели "Горки лист" Ем-Ти-Ви филмских награда, у театру Мадленијанум. У конкуренцији је било пет остварења - Гремо ми по своје (Словенија), Тилва Рош (Србија), Шума Суммарум (Хрватска), Мајки (Македонија), Монтевидео, Бог те видео (Србија).

Бјелогрлић је, након уручења, рекао да му се свиђа што је у питању регионална награда и да су то очекивали с обзиром на то да је филм био гледан не само у Србији, већ и у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Македонији. Он је приметио да је Ем-Ти-Ви институција која на најлакши начин може све да повеже у једну озбиљну манифестацију филмског карактера. Бјелогрлић је рекао да се екипа спрема за Русију, где ће филм бити приказан у главној конкуренцији Москва филм фестивала, што сматра значајним за светску презентацију филма.

За најбољег глумца и глумицу у региону проглашени су Милош Биковић за улогу Тиркета у Бјелогрлићевом редитељском првенцу и Нина Јанковић, која у истом филму тумачи лик Валерије.

Биковић је, приликом примања своје прве награде, истакао да до тог признања није дошао сам и захвалио целој екипи и посебно лудо храбром човеку - Бјелогрлићу.

Нина Јанковић је, у видео-поруци, захвалила свима који су гласали за филм и рекла да ова награда много значи младом глумцу.

За награду "Најбоља глумица" надметале су се Бранка Катић (Жена са сломљеним носем), Ива Крањц (Беса) из Словеније и хрватске глумице Марија Шкаричић (Мајка асфалта) и Луција Шербеџија (Седамдесет и два дана).

У конкуренцији за награду "Најбољи глумац" били су хрватски глумац Леон Лучев (На путу), Никола Ракочевић (Шишање), Петар Стругар (Монтевидео, Бог те видео) и словеначки глумац Јуриј Зрнец (Гремо ми по своје).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи