Читај ми!

Песме Братислава Р. Милановића објављене у САД

"Врата у пољу" назив је двојезичног издања са изабраним песмама српског савременог песника Братислава Р. Милановића, које је објављено у Америци.

Америчка издавачка кућа "Едвин Мелен Прес" (Еdwin Меllеn Press) из Ливинстона (Њујорк) објавила је књигу изабраних песама Братислава Р. Милановића Врата у пољу (Doors in a Meadow), саопштило је данас Удружење књижевника Србије.

Песме је превела песникиња Биљана Д. Обрадовић, која пише на српском и енглеском, а предговор је написао aмерички песник Брус Вајгл. Двојезично издање сачињено је од песама изабраних из две Милановићеве књиге - Врата у пољу и Силазак. Књига садржи и обиман уводни текст преводиоца о Милановићевој поезији, а илустрацију за насловну страну урадила је српска сликарка Добрила Џоџо Поповић која живи у САД.

Издавачка кућа "Едвин Мелен Прес", која има седиште и у Квинстону (Канада) и Лампетеру (Велика Британија), 2003. године је објавила приче Данила Киша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи