Читај ми!

Баљак и Чотрић награђени у Либану

У Либану награђено укупно стваралаштво београдских афористичара. Добитници за 2011. годину су Александар Баљак и Александар Чотрић.

Српски сатиричари из Београда, Александар Баљак и Александар Чотрић добитници су књижевне награде за 2011. годину, за укупно стваралаштво, коју додељује Фондација "Наџи Наман" са седиштем у Либану, саопштио је данас Београдски афористичарски круг.

Ту међународну награду добило је још 14 стваралаца из Марока, Италије, Румуније, Пољске, Француске, Канаде, Кине, Турске и Либана. Фондација "Наџи Наман" саопштила је да су у конкуренцији за награду била 1322 кандидата из 53 државе, који пишу на 29 језика.

Књижевна награда "Наџи Наман" установљена је 2002. године и додељује се за књижевна дела која својим садржајем и стилом испуњавају високе естетске критеријуме и доприносе развијању основних људских вредности.

У јулу ће бити објављен Годишњи зборник са изабраним делима награђених аутора на енглеском, француском и арапском језику.

Баљак и Чотрић објавили су по пет књига афоризама, а многи њихови афоризми преведни су на стране језике у антологијама у САД, Русији, Аустрији, Немачкој, Пољској и другим земљама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи