Читај ми!

"Монтевидео, Бог те видео" у Москви

Филм Драгана Бјелогрлића "Монтевидео, Бог те видео" биће приказан у главном такмичарском програму 33. Међународног филмског фестивала у Москви.

Продуцентска кућа "Интермедија нетворк" саопштила је да ће филм Монтевидео, Бог те видео бити приказан у главном такмичарском програму 33. Међународног филмског фестивала у Москви. Приказивање филма на овом фестивалу биће уједно и светска премијера филма, који је у домаћим биоскопима до сада видело више од пола милиона људи.

Бјелогрлићева прича о одласку репрезентације Краљевине Југославије, састављене искључиво од спрских фудбалера, на прво Светско првенство у Уругвају 1930. године, биће у конкуренцији за статуу "Светог Ђорђа" на фестивалу у Москви који ће бити одржан од 23. јуна до 1 јула.

"Позив да филм Монтевидео, Бог те видео буде приказан у такмичарском програму једног тако великог фестивала као што је Москва доживљавам као веома озбиљно признање и велику част. Мислим да нисмо могли да пожелимо боље место за светску премијеру нашег филма", рекао је Бјелогрлић.

Међународни филмски фестивал у Москви, основан 1935. године, један је од најстаријих фестивала у свету и спада међу најзначајније фестивале, попут оних у Кану, Берлину и Венецији. Пуну афирмацију доживео је од када њиме последњих година председава познати руски редитељ и глумац Никита Михалков. Oчекује се да буду објављена имена свих чланова жирија, а за сада се зна да ће међу њима бити глумица Џералдина Чаплин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи