Читај ми!

Дејана Кабиљо на Београдској недељи дизајна

Радионица Дејане Кабиљо из Беча под називом “Future2 Living” (Object Design Workshop) одржана је на Београдској недељи дизајна, у Студенстском културном центру.

На шестој Београдској недељи дизајна, која траје од 23. до 28. маја, уметница и дизајнерка Дејана Кабиљо представила је своју радионицу „Future2 living", чија тема носи назив Set the table". Задатак учесника био је да дизајнирају постављање стола по својој жељи уз помоћ тањира, прибора за јело, шоља и фломастера, трака, селотејпа, маказа, маркера.

Дејана Кабиљо, уметница и дизајнерка нашег порекла, али аустријска држављанка, тренутно живи и ради у Бечу. Након завршених студија архитектуре на Универзитету у Београду, и мастер студија Домус академије у Милану, постаје арт директор бечког Музеја технологије. Две године касније, почиње своју самосталну професионалну каријеру дизајнера, а уз то је радила и као предавач на Факултету примењених уметности у Бечу. Основала је сопствени дизајн бренд „Кабиљо Инк" и самостално приказивала своје колекције почевши у бечком МАК-у. Излагала је и у Токију, Лондону, Милану. 

"Pretty pretty" колекција која се састоји од комада намештаја обложених косом доживела је светску славу, а њена нова колекција "Let them sit cake" може се видети у Великој галерији СКЦ-а током трајања Београдске недеље дизајна. Овом духовитом алузијом на чувене последње речи последње краљице Француске, Дејана Кабиљо позива публику у Београду да се преда њеној перцепцији дизајна намештаја.

Тродневна Међународна едукативна конференција, као традиционално централни део Београдске недеље дизајна, ове године одржаће се под називом „Будућност на квадрат" (Future2), од 26. до 28. маја, у Југословенском драмском позоришту. На конференцији ће се као предавачи представити најпознатији креативци 21. века из области дизајна, архитектуре, адвертајзинга, брендинга, медија, едукације, филма, моде и урбаног планирања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи