Читај ми!

Спорт за децу дијаспоре

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре и Александар Шоштар, директор Спортског савеза Србије потписали су данас Протокол о сарадњи, на основу којег ће деца и омладина из дијаспоре моћи да се укључе у спортске кампове у Србији.

"Један од разлога за потписивање Протокола је да дијаспора буде благовремено и тачно обавештена о спортским догађајима у матици и да и на тај начин буде везана за матичну земљу. Протокол промовише заједничко опредељење министарства и Спортског савеза да у будућности сарађују на програмима развоја спорта за децу дијаспоре, како би међу њима популарисали причу о потреби учешћа у програмима који се приређују у матици. Протокол о сарадњи се уклапа у Стратегију очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре и веома је важно да се што више државних институција укључи у тај процес", рекао је министар Срећковић после потписивања Протокола у згради министарства.

Срећковић је рекао да у српском спорту већ постоје примери појединаца који су одрасли у дијаспори, а наступају за репрезентацију Србије, додајући да такав тренд треба да се настави и у будућности.

Александар Шоштар је навео да Протокол регулише будуће односе и да прави посао на том пољу тек предстоји.

"Деца из дијаспоре су и раније долазила на неке спортске догађаје у матичној земљи, али ће сада, уз помоћ министарства, они бити редовно обавештавани о томе шта од спортских догађаја могу да посете... На основу података о броју деце из дијаспоре која су боравила у Србији моћи ћемо да проценимо колико смо успешни у намери да што више деце анимирамо на учешће у спортским догађајима у матици", истакао је Шоштар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи