Читај ми!

Уручене награде „Златна значка"

Награде „Златна значка" за 2011. годину, које додељује Културно просветна заједница Србије и Министарство вера и дијаспоре за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, уручене су на сцени „Раша Плаовић" Народног позоришта Београд.

Приликом доделе награда добитницима се обратио државни секретар Министарства вера и дијаспоре Миодраг Јакшић, који је рекао да награде „Златна значка" представљају ретка свеобухватна друштвена признања за допринос у области културе која се додељују за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе.

"Српски ствараоци, ма где да живе, представљају јединствен културни и етички корпус. Данас се међу 54 добитника ове награде налазе и наши људи из Јужне Африке, Америке, Француске, Немачке, Словеније и наравно из свих делова Србије укључујући Војводину, Косово и Шумадију", рекао је Јакшић.

Међу добитницима су, између осталих, професор Ратко Божовић, диригент Ђорђе Павловић, првакиња београдске опере Сузана Шуваковић Савић, вокални солиста Жарко Данчуо, кореограф Локица Стефановић и кантаутор Момчило Бајагић Бајага.

Жири за доделу "Златне значке", који су чинили књижевник Милован Витезовић, Марија Бишоп и Милорад Јакшић, одлуке је донео једногласно и од 540 пристиглих предлога одабрао је 54 добитника.

У име награђених захвалио се драмски уметник Милорад Мандић Манда који је рекао да ће сви са поносом носити ова признања.

"Задовољство је после толико година рада и уложеног труда, када се вероватно већина нас награђених пита да ли то ико види, добити овако вредну, значајну награду", рекао је Мандић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи