Изложба уметнице Сандре Ранковић Павловић у Амбасади Србије у Шведској

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Стокхолму 30. септембра је свечано отворена изложба уважене сликарке из Гетеборга, Сандре Ранковић-Павловић. На изложби под називом "Сусрети у вечности" представљено је 17 уметничких дела ове талентоване уметнице, која кроз своју изложбу истражује тему духовности са мотивима српских цркава и манастира.

Свечаном отварању присуствовале су бројне званице, свештенство Српске православне цркве из Стокхолма и Гетеборга, представници културног миљеа Шведске, дијаспоре, као и представници дипломатског кора. Изложбу су отворили заједно аутор Сандра Ранковић-Павловић и протопрезвитер-ставрофор Игор Давидовић из храма СПЦ у Гетеборгу, а испред Амбасаде први саветник Оља Драгићевић.

Сандра Ранковић-Павловић је дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку за Зидно сликарство. Мастер је зидног сликарства. Од 2020. године је члан Удружења уметника Шведске, а од самосталних пројеката на којима је радила издвајају се: осликавање Цркве Св. Тројице у Зубином потоку, осликавање цркве у близини Шида, Целивајућа икона Св. Саве за Саборну цркву у Косовској Миртовици, осликавање основне школе у Гетеборгу као и иконостас за капелу храма Св. Сефан Дечански у Гетеборгу. Као сарадник учествовала је у пројектима конзервације и рестаурације многобројних цркава на подручју Републике Србије, а посебно се издваја њен рад у Цркви Богородице Одигитрије у Пећкој Патријаршији на Косову и Метохији која је под заштитом Унеска.

Амбасада Републике Србије наставља да промовише културне иницијативе и стваралаштво наших уметника у иностранству подстичући културну размену између Србије и Шведске кроз своје Културне вечери.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи