Помоћ за школу "Антон Скала" се наставља

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, која је под покровитељством принцезе Катарине, наставља своју посвећеност пружању помоћи важним институцијама. Посредством Фондације принцезе Катарине, још једна значајна донација је испоручена Основној школи „Антон Скала“ у Београду, чији ученици су у највећем броју деца са поремећајем из спектра аутизма.

Са жељом да наставе да пружају подршку важном раду ове институције, којој су добротвори Лајфлајна Чикаго до сада у неколико наврата донирали неопходну помоћ, школа је овог пута опремљена мирним кутком за десет учионица, као и покретним зидом који дели учионицу на две просторије. Овај пројекат је омогућен великодушном донацијом Питсбуршког комитета Лајфлајна Чикаго, истакнуте групе добротвора који дуги низ година подржавају рад ове хуманитарне организације.

Марта 2023. године, овој школи су обезбеђени мирни кутци за три учионице, а овом најновијом донацијом је омогућено њихово постављање у још десет учионица. Сваки кутак је опремљен потпуно новим намештајем: столицом за љуљање, душеком на склапање, преградом која одваја мирни кутак од остатка учионице, малим тепихом за игру и ормарићем са фиокама у боји за дидактички материјал.

Основна школа „Антон Скала“ је основана 1964. године и прва је школа на Балкану која је 1978. године отворила одељење за децу са аутизмом и укључила их у образовни систем. Име је добила по човеку који је био један од оснивача југословенске дефектологије, као први човек у Влади Краљевине Југославије задужен за оснивање и развој специјалних школа. Тренутно школу похађа око стотину ђака и једна је од најреферентнијих установа за образовање ученика са аутизмом.

„Веома сам срећна што смо успешно реализовали још један важан пројекат усмерен на помоћ деци, и што ће она сада имати много боље услове за учење и боравак у школи. Захваљујем се Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго на њиховој спремности да увек дају подршку и обезбеде помоћ за најмлађе, као и Питсбуршком комитету на овој најновијој помоћи. Кључно је да чинимо све што можемо да подржимо нашу децу, да им обезбедимо добре услове за живот, учење и најбоље могуће детињство.

Како је ова донација намењена да пружи помоћ деци са аутизмом, желим да кажем да ми сви заједно морамо да им пружимо подршку, помогнемо им колико год можемо како, бисмо заједно створили свет разумевања и прихватања. Ова деца не показују своја осећања на начин на који смо навикли, али у њиховим срцима постоји љубав према целом свету која је безусловна и снажна. Дугујемо им да им ту исту љубав узвратимо“, рекла је принцеза Катарина.

„Увек је велико задовољство сарађивати са дивним и добрим људима, а у овом случају је заиста било много њих. Показали су велико разумевање и пружили подршку деци са аутизмом која похађају нашу школу. Овај пројекат нас је окупио да заједнички дизајнирамо најбоља решења у складу са нашим тренутним потребама и прикупљеним средствима. Желели бисмо да се захвалимо свим донаторима који су помогли да се школа опреми намештајем и другим неопходним средствима: Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, Лајфлајн Чикагу и његовом Питсбуршком комитету. Уверени смо да ће, као и до сада, ова донација донети радост нашој деци, свим запосленима и родитељима и учинити њихово окружење лепшим, а њихов круг пријатеља богатијим“, изјавила је госпођа Наташа Селић Станковић, директорка Основне школе „Антон Скала“.

 

 

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи