Херцег Нови 2017: Првенство српске дијаспоре у кошарци

Друштво Срба и пријатеља Србије Берген и кошаркашка екипа "Отписани" организује 21. кошаркашко европско првенство српске дијаспоре од 25. до 27. маја 2017. у Херцег Новом.

Организатори кажу да ће се, поред Отписаних, за пехар, који ће од ове године бити прелазан, а обезбедио га је оснивач овог такмичења Миодраг Радомировић, борити и следеће екипе:

1. "Београд"- Минхен

2. "Camden Knights" - Лондон

3. "Косово Книн" - Београд

4. "Баскет 2000" - Бања Лука

5. "4К Приштина" - Београд

6. "АСТ Београд" - Београд

7. "Херцег Нови" - Херцег Нови

Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре (КЕПСД) је годишњи кошаркашки турнир у коме се такмиче српски професионални и аматерски клубови из матице и дијаспоре.

Идејни творац овог такмичења је Миодраг Пуре Радомировић. Први турнир је одржан 1997. године у Билефелду, у Немачкој и од тада српски клубови негују ову спортску традицију.

Ово такмичење је један од главних спортских догађаја српске дијаспоре у Европи, а разлог оснивања је промоција српске кошарке, неговање, традиција и међусобно дружење играча.

Овај спортски догађај финансијски је помогао и Генерални Конзулат Републике Србије у Херцег Новом.

Свечано отварање првенства је заказано за 25. мај 2017.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи